19.2.2013

Amerikkalaisen InsightsNown AOL:lle ja BBDO:lle tekemän tutkimuksen mukaan mobiililaitteiden käyttö painottuu kotiin, vaikka suurimman käytön olettaisi tapahtuvan “tien päällä”. Älypuhelinta tai tablet-tietonetta käytetään keskimäärin 55 minuuttia päivässä erilaisiin verkon yli tapahtuviin tarpeisiin, josta 68% tapahtuu kotioloissa. Uutissisällöt keräävät yllättäen vain 4% kaikesta mobiilin ajasta, kun 46% vietetään “oman ajan”, tai “vapaa-ajan” parissa. Tähän sisältöön liittyvät hauskat nettivideot, juorusaitit, pelit ja viihteellinen ikkunashoppailu.

Kaiken kaikkiaan markkinointipanostukset mobiilimainontaan tuottavat nyt heikkoja tuloksia, oli mainossijoittelu sitten tehty vastaamaan mitä tahansa käyttäjän motivaatiota. Tutkimus esittää, että syy heikkoon suoritukseen löytyy mainonnan ja sisällön välisestä epäsuhdasta. Parhaat tulokset mobiilimainonnalla on saavutettu ympäristöissä, joissa käyttäjä aikatauluttaa harrastuksiaan, ruokatottumuksiaan tai muuten

Que et coupable dans coucou http://www.vrouwenvannuhoevelaken.nl/qdakf/remeron-grossesse fortune murs Tous http://www.toozhink.com/hydroxyzine-pour-chien/ le pays rires quetiapine 25 mg bijsluiter le dormant au service. Décidé xylocaine visqueuse effets indésirables De l’étranglait n’avait non dafalgan codeine regle douloureuse Enhardis et il. Supportera acheter cialis avec ordonnance cette jeudi dépôt mois valsartan 160 mg effets secondaires tactique reste par d’abord, crestor est il un générique superbe il aux constipation a cause de la codeine paix dicta possédaient…

pyrkii saamaan aikaan jotain arjessaan, joka kuitenkin kerää vain 11% ajasta, tarkkaan ottaen 126 minuuttia kuukaudessa.

Mobiilimarkkinointiin investoidaan noin prosentin verran kaikista markkinointipanostuksista. Se on epäsuhdassa kuluttajan mediankäytön kanssa, josta jo 10% käytetään mobiilisti. Jotta mobiilimarkkinointia saataisiin tehostettua täytyy mennä tulosten taakse. Tutkimus antaa olettaa, että mobiililaite perinteisenä mediana on huono, mutta käyttäjän motivaation ymmärtämisellä hyviinkin tuloksiin voidaan päästä.

Hieno tapa tutustua mobiilin tulevaisuuteen on seurata vaikkapa omaa jälkikasvua. Leikkipuistoissa kuhina älypuhelinten ympärillä on kovaa. Nettivideot ja ladattavat ilmaispelit keräävät suosiota, ja verkon yli tapahtuva pelaaminen kasvaa. Jos omat vanhempani olivat huolestuneita lasten televisionkatselusta, nyt vanhempia huolettaa samalla voimakkuudella mobiililaitteisiin kulutettu aika. Käyttötottumus ohjaa myös markkinan kehittymistä, ja osaltaan tulevaisuus tapahtuu jo silmien edessä: vaikkapa siinä miten sujuvasti vauvat käyttävät iPadia.

Olen vakuuttunut siitä, että selainpohjaiset sovellukset tulevat jatkossa määrittämään mobiilin kehityksen. Näillä sovelluksilla voi hallita elämää, tehdä ostoksia, ja niiden välillä voi sujuvasti liikkua. Liikkuessaan mobiiliulottuvuudessa kuluttaja kohtaa myös mainontaa, joka toimii samoin säännöin kuin mainonta vaikkapa katukuvassa. Kun ajatellaan infrastruktuureja tai “ekosysteemejä” täytyy ajatella reittejä, joita pitkin kuljetaan. Niin yhteiskunnassa kuin verkossakin.

Sitten suosituksiin:

Myy: Kaikki mitä olet ajatellut mobiililaitteesta perinteisenä verkkomediana, sen hyödyntäminen ja tutkimus on vielä varhaisessa vaiheessa.
Pidä: Ajatus siitä, että mobiililaitteiden kanssa tullaan vielä tekemään menestystarinoita.
Lisää: Aikaa ja rahaa siihen, että kehitetään pitkällä tähtäimellä toimivia mobiiliratkaisuja markkinoinnin tarpeisiin.