20.6.2011

Fiilispohjaista käyttäytymistä on valikoidut lehdet ja YouTube pullollaan. Välillä joku halaa presidenttiä turhan suurella sydämellä. Joskus taasen tulee tuotettua julki jotain sellaista, mitä ei toisessa tilanteessa tulisi mieleenkään päästää ilmoille.

Fiilis on kuitenkin meitä kaikkia ohjaava tekijä, sillä toimimme kaikki tunnepohjaisesti. Järkisyyt ovat juurikin tekosyitä tai perusteluja, joilla tunnevalintojamme itsellemme ja muille perustelemme. Fiilis näkyy loppulaskussa, eikä se ole huono asia sillä raha kuulemma edesauttaa onnellisuutta kun sitä käyttää kokemuksien kerryttämiseen.

Ainakin Boston

Bruins -kreisi-bailaajat voivat fiilistellä vielä pitkään ansaitun mestaruuden 39 vuoden odotusta baarissa vietetyn 4 tunnin loppulaskun kautta. Kyllähän sen, että ”Midas” samppanjapullo hinnoitellaan maksamaan $100 000, täytyy perustua fiilikseen yhtä paljon kuin ostaminenkin…

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtaja