11.11.2010

Ollaan tässä fundeerattu poikien kanssa että mihin markkinointi on oikein menossa. Todettiin että käyttäytyminen on tärkeämpää kuin näyttäytyminen.

Sosiaaliseen mediaan meno on tärkeä päätös. Suosittelemme kuitenkin brändin turvaksi sosiaalisen brändin toimintatapaa ennen suurta hyppyä avoimuuteen. Näin on mahdollista ehkäistä ’nolojen tilanteiden’ -brändiksi ajautumista.

Huomiotalous vrt käytöstalous

Huomio! Pekonimekko palkintogaalassa ei enää riitä, nyt pitää loukata ihmisarvoja ja muutenkin aiheuttaa ennenkuulumatonta hämminkiä. Hämmentäjä –brändin roolit ovat kuitenkin niukassa eikä niillä rakenneta mitään aidosti pysyvää.

Muistetaan siis käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Sosiaalinen brändi ymmärtää että valta on siirtynyt ihmisille. Asiakkaat ja kuluttajat ovat brändin tärkein arvo ja siksi brändi -pääoman mittari kannattaa korvata käyttäjäpääoman mittarilla. Näin voidaan kehittää asiakassuhteista pitkäkestoisempia ja tuottavuudessaan kaikkia osapuolia tyydyttäviä. Kestävä suhde ei voi perustua (politiikan ulkopuolella) riistoon tai häirintään.

Kun kevättodistukset jaetaan, toivomme mahdollisimman monen brändin nostaneen käytöksensä kymppiin. Muut jäävät luokalle.

Jos reputtaminen mietityttää niin W.Steinmann tarjoaa käytöstalouden erityisopetusta.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtaja