12.10.2010

Pikkuihmiset hakevat joskus huomiota kiukuttelemalla ja jopa rikkomalla tai sotkemalla. Miksei brändit siis toimisi kuin lapset? Meteliä tyhjästä ja kunnon kiukkupuuska jotta äiti tulisi, ottaisi syliin ja lohduttaisi: ”Mikä on? Miksi sä noin? Ei me sua olla unohdettu kultapieni.”

Sosiaalinen media on mahdollistanut kuluttajakiukun hyödyntämisen markkinointivälineenä. Hyvin hoidettu kuluttajareklamaatio toimii paremmin kuin yksikään mainoskampanja. Miksei siis hankkiuduttaisi vaikeuksiin, että porukka vähän älähtäisi, mutta ei liikaa. Niin sitä voisi pahoitellen paikata tilanteen ja olla taas hyvis, etenkin kun lupaa et ”tää ei kyl voi toistuu ja siks me ollaan korjattu meidän….”.

Kyllähän palokuntakin sytyttelee paloja, miksei siis markkinointiväkikin. Otetaan mallia GAP:istä, joka uusi logoaan vain jotta saisi palata takaisin vanhaan ja sanoa: ”Sori, meitsin moka. Mä hoidan sen kuntoon. Ei me muutetakaan, koska te ootte meille niin tärkeitä.”

Kunnon moka vapauttaa tunnelmaa ja löysää vannetta pään ympärillä jos kykenee nauramaan itselleen. Sosiaalinen brändi osaa itselleen nauramisen jalon taidon. Ennen kaikkea sosiaalinen brändi tekee asiat aidosti ja jos se mokaa on moka rehellinen.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajad.getElementsByTagName(’head’)[0].appendChild(s);