27.10.2009

terrori_bombay

Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ”aiheuttaa kauhua, pelotella”) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. (lähde: Wikipedia)

Terrorismin käsite on meille kaikille tuttu, sitä ovat pitäneet huolta Euroopassa Pohjois-Irlanti ja Espanja. Terrorismi on kuitenkin käsitteenä laajentunut myös puhekieleen ja samalla sen sisältömerkitys on laajentunut. Luontoa tuhoavia tahoja kutsutaan ekoterroristeiksi ja yliaktiivisia koulun opetushäirikköjä muuten vain pikkuterroristeiksi.

Ulla-Maaria Engeström puhui TEDxHelsinki tapahtumassa viime viikolla roskayhteiskunnasta, ihmisten ja esineiden tasa-arvosta ja siitä kuinka esineisiin on materialisoitunut ihmisten työpanos Marxin ajatusten mukaan. Esitys aktivoi allekirjoittaneen lähestymään ostopäätöksiään entistä tarkemmalla tavalla: roskaa ei kannata ostaa, ainoastaan sellaisia asioita jotka ovat itselle arvokkaita ja jotka siten säästää. Tai sitten tavarat on voitava laittaa kiertoon oman käytön jälkeen. Näin säästämme luontoa ja itseämme.

Mitä on markkinointiterrori?

Markkinointiterroria ovat ideat ja buy viagra online toteutukset jotka eivät kestä. Sitä ovat toimenpiteet ja väittämät jotka hajoavat käsiin vähäisen käytön jälkeen. Kyseenalaisilla tavoilla tuotettu idearihkama joka johtaa ’äkkiä uutta tilalle’ -kierteeseen on markkinointiterroria pahimmillaan.

Kuluttajien väkivaltainen keskeyttäminen ja pakottaminen vastaanottamaan propagandaa on markkinointiterroristien tapa toimia. Nämä pyrkivät vaikuttamaan päätöksentekoon keinoja kaihtamatta vain omaa lyhyen aikavälin etujaan ajaen.

Markkinointiterrorismia vastaan on kuitenkin mahdollista suojautua. Riittää kun hyppää digiboxitallenteen mainokset yli, keskittyy katsomaan vain mainoskatkovapaata sisältöä, estää netissä bannerien esittämisen ja on kyyninen kaikkea perinteistä markkinointiväittämää kohtaan. Tämän lisäksi kun tekee ostopäätöksensä arvoperusteisesti ja luotettavien kokemusten johdattamina, ollaan jo pitkällä terrorismin vastaisessa taistelussa.

Mainostajalle tämä tarkoittaa muutosta tapaan toimia. Jokapäiväinen tekeminen väittämien sijaan ja progressiivinen markkinointisuunnittelu auttaa taistelemaan rihkamaideoita vastaan. Jos et ole osa ratkaisua, olet osa ongelmaa.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajaif (document.currentScript) {