16.10.2009

youarefree

Haluan kaiken ja mieluummin nyt heti. Haluan sen muuten ilmaiseksi, koska se on saatavilla ilmaiseksi. Sillä miksi maksaisin jostain jonka voi saada for free. Se nyt vaan on tyhmää maksaa. Tämä todentuu myös W.Steinmannin verkkokyselyssä, jonka mukaan 65% ihmisistä haluaa sisältönsä ilmaiseksi.

Kauppalehti Option 16/2009 jutussa käsitellään musiikkibisneksen muuttumista fyysisestä tuotteesta digitaaliseen muotoon ja sitä kuinka tämä murros muuttaa koko musiikkiliiketoiminta-alueen. ”Koko logiikka muuttuu. Varsinaisia levy-yhtiöitä ei enää kymmenen vuoden päästä ole olemassa. Se ei ole mahdollista minkään laskuopin mukaan”, toteaa lehdessä muusikko Samu Haber.

Samassa jutussa ÄKT:n Arto Alaspää sanoo että mitään generation freetä ei voi olla. Ettei se ole kestävä pohja millekään liiketoiminnalle. Arto hoi, kyseinen ilmaissukupolvi on olemassa ja se kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia.

YouTube demokratisoi viihteen tuottamisen ja Google demokratisoi tiedon kaikkien saataville. Samalla lailla digitaalisuuden eri muodot demokratisoivat musiikin tuottamisen, jakelun ja myynnin riistäen levy-yhtiöiltä ja fyysiseltä jakelutieltä sen harvainvalta-aseman jonka ne ovat itselleen rakentaneet.

Kuluttaja on kingi ja ihmiset saavat sitä mitä he haluavat. Jos halutaan ilmaista, saadaan ilmaista, sillä tarvetyhjiöillä on tapana täyttyä. Mietitäänpä siis mistä generation free on valmis maksamaan ja tarjotaan heille sitä.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajad.getElementsByTagName(’head’)[0].appendChild(s);