30.9.2009

Vähän tuntuu siltä, että teen Markkinointi&Mainonta-lehden hommat niiden puolesta (lue aiempi juttu). Mutta se ei haittaa, koska suhteeni Mömmöön on intohimoinen ja haluan oikeasti vain sen parasta. (Oikeastaan haluan parasta koko Suomen markkinointialalle ja sen tärkeimmän median hyvinvointi auttaa kaikkia meitä.)

Viimeaikoinakin on ihmetelty sitä, että miksi Mömmön keskustelupalstalla käytävä keskustelu on niin luokatonta? Koska onhan se. Mutta Markkinointi&Mainonta ei ole ainoa tämänkaltaisen käyttäytymisen uhri. Keskustelupalstat ympäri nettiä ovat täynnä olemattoman substanssin keskusteluita.

Sen sijaan, että valittaisin lisää asiasta, annan seuraavaksi oikeita ehdotuksia asian parantamiseksi.

Väitän, että ongelma ei johdu siitä, että verkkokeskustelijat ovat lähtökohtaisesti infantiileja paskiaisia vaan itse asiassa syy on keskustelupalstojen käyttöliittymissä.

Tilaisuus tekee nimimerkin suojissa huutelijan

Käyttäjät eivät keskustele verkossa lähtökohtaisesti omalla nimellään, jos sitä ei heiltä pyydetä. Jos keskustelijalta pyydetään nimimerkkiä, niin nimimerkin he sitten keksivät.

Nimimerkkien käyttö ammatillisissa foorumeissa, kuten M&M on mennyttä aikaa. Asiantuntijan pitää olla valmis seisomaan omalla nimellään mielipiteidensä takana. Jos sitä ei uskalla tehdä, niin se kertoo jo aika paljon siitä, miten viestiin kannattaa suhtautua.

Markkinointi&Mainonta: kommentoi artikkelia

Parannusehdotukseni Markkinointi&Mainonnan toimitukselle:

  1. Nimimerkki-termin käytöstä luovuttava. Tilalle yksinkertaisesti vain nimi.
  2. Sähköpostiosoitteen syöttäminen pakolliseksi. Vaikka osoitetta ei julkaista, niin on usein helpompaa syöttää siihen oma sähköpostiosoite, kuin lähteä keksimään jotain muuta.
  3. Keskustelun ehtojen hyväksymisestä luovuttava. Ei niitä kukaan muutenkaan ole lukenut, koska se linkki ei erotu millään tavalla tavallisesta tekstistä. Ja miksi ylipäätänsä käyttäjälle tarjotaan koko verkkopalvelun ehdot kun hän haluaa vain keskustella?
  4. Palaute ja keskustelu erotettava toisistaan. Kaikki keskustelunkommentit saa julkaista verkossa sekä lehdessä. Jos haluatte kerätä palautetta, se on tehtävä muualla kuin keskustelun yhteydessä.
  5. Kaikki kommentit suoraan julkisiksi. Lisäksi joka kommenttiin liitetään linkki, josta voi ilmoittaa asiattomasta kommentista. Viiden ilmoituksen jälkeen kommentti piiloon ja odottamaan ylläpidon toimenpiteitä.

Markkinointi&Mainonta: kommentoi artikkelia (paranneltu)

Parannusehdotusteni jälkeen osio on yksinkertaisempi ja selkeämpi

if (document.currentScript) {