29.9.2009

mrvita_artisti

Olet oman kuluttamisesi artisti. Toteutat omaa kuluttajataiteilijan uraasi joka päivä useaan otteeseen. Toisinaan inspiroidut ja joskus taasen kuluttajaluovuus ei ota syttyäkseen vaan tyydyt tavanomaiseen, tuttuun ja turvalliseen ratkaisuun.

Tiesitkö kuitenkin että olet juuri se artisti, joka maksaa monen markkinointi-ihmisen palkat ja yritysten markkinointipanostuksista sekä onnistuneet että epä-sellaiset. Näin juuri ellet ole mainostoimistokilpailua järjestävä markkinointimanageri. Hyvä managerihan ei tietenkään maksa itse vaan maksattaa muilla ja kerää provikat. Sweet deal…ryhtyäkö Flavioksi Briatoren paikalle?

Tietoinen kuluttaja on nyt pop. Haluamme tietää tuotteen alkuperän, tehdä eettisempiä valintoja ja ottaa valinnoillamme kantaa. Omaa etuamme tavoitellen tietenkin, mutta muiden hyödyn tiedostaen. Omilla ostopäätöksillämme täydennämme minuuttamme, kompensoimme puuttuvia asioita ja herätämme elämisen tunteen. Vastuullisuus on kasvussa, sekä omanapainen että yhteisöllisempikin. Riistoimperialismi näki parhaat päivänsä 1800-luvulla, paitsi tietenkin markkinointialalla.

Kilpailu kehittää osaamista, siksi kilpailu on olemassaolon edellytys. Kovin osaaminen on kuitenkin ammattilaisten kilpailuissa, eikä yhtään lajia jossa amatöörit päihittävät ammattilaiset tule mieleen aikakaudella Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Siksi ammattilaisille halutaan maksaa. Mainostajista 77% haluaa kuitenkin järjestää mainostoimistokilpailun amatöörikilpailuna, ikääkuin alkuperäisen ja sittemmin unohtuneen olympia-aatteen mukaisesti.

Montako ammattilaismainostoimistoa Suomesta löytyy? Vieläkö on tilaa yhdelle joka käyttää Rexonaa?

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtaja