23.9.2009

Kiss

Olin katsomassa Nightwishin kaksivuotisen Dark Passion Play -kiertueen päätöskonserttia Hartwall-Areenalla. Musiikkiseikat ovat aina makuasioita, mutta kukaan ei voi kiistää etteikö konsertti lumituiskuineen, vesisateineen, confetteineen, sisätilailotulituksineen, pommeineen ja lieskoineen ollut todellinen  spektaakkeli. Eeppisiin mittoihin kasvanut palvontariitti, jossa uskovaiset saavat tilaisuuden vahvistaa uskoaan – ja ostaa siinä sivussa t-paitoja.

Talk about consumer engagement.

Rock-yhtyeet ovat hyödyntäneet vaistonvaraisesti progressiivisen markkinoinnin metodeja vuosien ajan ilman eri eri kehoitusta tai että kukaan olisi antanut heille brändikonsultaatiota. Fiksuimmat ja menestyneimmät  yhtyeet ovat aina tiedostaneet, että yleisö tavoitetaan pitkässä juoksussa olemalla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa, ei toistuvasti vaan jatkuvasti, ja käymällä dialogia heidän kanssaan. Lukuisat bändit pitävät yleisön ja bändin välistä dialogia yhtenä taiteellisesti kantavista voimista – ja varmasti taloudellisesti myös.

Spektaakkeli ilman näyttelijöitä ja yleisöä ei ole mahdollinen. Siksi brändien pitäisi ottaa oppia rock-yhtyeistä tehdessään itsestään  spektaakkeleita (jopa situationistien tarkoittamassa merkityksessä). Markkinoijien täytyy oppia luomaan jatkuvaa ihmisten välistä kanssakäymistä, jossa brändit toimivat välittäjinä.

Etkö sinäkin haluaisi, että brändisi olisi oman kategoriansa seuraava rock-tähti? Entä miltä kuulostaisi uskollinen palvonta päivittäin?  Mikset siis käynnistäisi pelkkää kausikampanjointia pidemmälle ulottuvaa, jatkuvasti kehittyvää dialogia?

Konsta Klemetti on W.Steinmannin Creative
if (document.currentScript) {