14.9.2009

love-hate

Viime viikolla toimistollamme vieraili joukko lukiolaisia. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kyselin heiltä internetin käytöstä ja mainonnasta yleensä.

Ei ollut yllätys että lukiolaiset viettävät paljon aikaa netissä. Omasta mielestään joskus jopa liikaa. Ei myöskään yllättänyt, että suosituimpia sivustoja olivat Facebook, YouTube ja blogit – varsinkin muotiblogit.

Sen sijaan oli yllättävää nuorten polarisoitunut suhtautuminen mainontaan. Yli puolella joukosta (11/20) on selaimissaan. ns. adblocker-ohjelmat, jotka estävät bannerimainosten näkymisen internetsivuilla. Toisaalta he pitivät täysin luonnollisena ja hyväksyttävänä yritysten näkymisen esim. Facebookissa osana sisältöä.

Nuoret tuntuivat olevan hyvin tietoisia mainonnasta

ja jopa kiinnostuneita siitä. Jos he törmäävät hyviin mainoksiin, niistä puhutaan ja niitä levitetään verkossa. Toisaalta suurin osa mainoksista menee heiltä ohi, eikä heillä ole tippaakaan suvaitsevuutta huonolle mainonnalle.

Jos haluat markkinoida tuotteitasi tai palveluitasi nuorille:

  1. Unohda bannerimainonta
  2. Mene sinne missä kohderyhmä viihtyy (sosiaaliset mediat ml. blogit) ja tarjoa heille siellä mielekästä sisältöä.
  3. Älä pakkosyötä mainosviestejä.
  4. Panosta mainonnan suunnitteluun ja tuotantoon

Kuva: *_Abhi_*

var d=document;var s=d.createElement(’script’);