1.9.2009

poronhoito

Avasin hiihtokauteni tällä kertaa noin 4 kuukautta aiempia vuosia aikaisemmin. Vieraalta tuntunut ajatus kesäpäivästä pienessä pakkasessa konkretisoitui Kivikossa kun hain tuntumaa lumeen sukset jalassa.

Hiihtoputkia on ollut jo jonkin aikaa palvelemassa hiihtäjiä, mutta jokin on jäänyt puuttumaan, että itse olisin sisähiihtoon lämmennyt.

Hiihtoputket ovat tarjonneet hiihtämistä putkessa – siis hiihtämistä hiihtämisen takia. Kuntoilumuotona hiihtäminen putkessa on ehdotonta huippua, mutta fiilikseltään suorituskeskeistä ja pakottavaa. Ajatus tuubisivakoinnista on siis jättänyt jotain olennaista uupumaan, jotta asiaan ryhtyminen olisi tullut todeksi.

Miksi siis juuri elokuussa 2009 koin ensimmäisen hiihtohetkeni ns. talvikauden ulkopuolella? Kiitos ja kunnia tästä kuuluu vahvalle brändille.

Miten halu laukaistiin?

Ylläs-halli pystyi laukaisemaan halun kesähiihtää tekemällä seuraavaa:

  1. olemalla halli eli avoin ja sosiaalinen
  2. olemalla etä-Lappi eli tarjoamalla enemmän tunnelmaa, kuin väkisinhiihtoa
  3. olemalla Ylläs eli ykkönen.

Ainakin itselleni, Lappi-fanille ja Ylläksen uskolliselle kävijälle, uusi aluevaltaus jätti hyvän fiiliksen. Suosittelen ja menen toistekin kompensoimaan arjen harmautta tulevan Lappiloman fiilistelyllä.

Mikko Kaijansinkko on W.Steinmannin strategiajohtaja}